Avokonttori kiittää, Köket jatkaa

03.10.2012 // 09:01

Syyskuussa tehtiin historiaa, kun Helsinkiin avautui Suomen ensimmäinen yrittäjille ja freelancereille suunnattu työtila-kahvila. Lue, mitä tilalle ja huippusuosituille tapahtumille käy hankkeen jälkeen!

Syyskuun viidentenä päivänä odotukset olivat korkealla ja tunnelma odottava. Miten menestyisi Helsingin yrittäjien ja yhteistyökumppaneiden yrittäjille, freelancereille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille ihmisille suunnattu työtila-kahvila?

Hankkeen menestys ei ollut itsestäänselvyys edes kahvilan pyörittäjälle, Cafe Köketin perustaja Arla Joensuulle.

- Avajaisissa pohdin, löytääkö jengi Avokonttorin kuukaudessa. Pelot osoittautuivat turhiksi. Kahvila oli yllättävän suosittu heti alusta alkaen, Joensuu myöntää.

Iltatapahtumissa yrittäjät saivat käytännön apua aina viestintähaasteista oman liikeidean kehittämiseen. Käytännönläheiset illat olivat Avokonttorin suosituimpia ja Helsingin yrittäjien toimitusjohtaja Pia Pakarinen lupaa menestyskonsepteille  jatkoa.

- Tavoitteenamme on jatkaa hyväksi havaittujen tapahtumien järjestämistä myös Avokonttorin jälkeen. Näistä illoista tiedotetaan hyvissä ajoin Helsingin yrittäjien Facebookissa, Pakarinen vinkkaa.

Yrittäjät keskiössä

Sisältötoimisto Vapa Median konseptoiman kahvilan tavoitteena oli nostaa erilaiset pienyrittäjät toiminnan keskiöön. Konseptointia vetänyt Ilona Hiila kertoo yleisön löytäneen Avokonttorin ja sen palvelut erinomaisesti.

- Avokonttorin kohdalla päätimme keskittyä mainospuheen sijaan lisäarvon tuottamiseen. Yrittäjille merkityksellisiä palveluita ja heitä kiinnostavaa tietoa tarjoamalla onnistui hanke keräämään kovan suosion ilman maksettua mainontaa. Käytännönläheiset viestit tavoittivat kohderyhmät, Hiila toteaa.

Kuukauden aikana hankkeen tuottaja, Anna Pakarinen, tuli tutuksi useammalle helsinkiläiselle yrittäjälle. Myös Useita iltatapahtumia vetänyt Pakarinen näkee käytännönläheisyyden olleen osa hankkeen menestystä.

- Odotin hankkeelta eniten juuri kohtaamisia, ja niitä todella tulikin. Verkostoitumista ei saisi ottaa pakkopullana. Se on parhaimmillaan insipiroitumista toisista, sattumien ja tarkoitusten täydellisiä cocktaileita, ja loputtomia win-win -tilanteita. Luottamus oli läsnä, siksi onnistuimme, Pakarinen sanoo.

Konttorin jalanjäljillä

Avokonttori-hanke päättyi syyskuun lopussa, mutta läppärinomadeja tullaan näkemään Senaatintorin kulmalla myös jatkossa. Lokakuun 1. päivästä lähtien tilassa on toiminut Arla Joensuun pyörittämä Cafe Köket. Uusi kahvila jatkaa Joensuun mukaan Avokonttorin viitoittamalla tiellä.

- Tilaan jäävät Avokonttorin verkkoyhteydet, tietokoneet sekä printteri. Yrittäjät ovat edelleen tervetulleita ja pyrimme löytämään kannattavia ratkaisuja, joiden avulla kahvila voisi toimia myös jatkossa työtilana.

Tietokoneiden rinnalle tulevat syksyn aikana myös joogamatot, sillä viikonloppuisin kahvilassa järjestetään joogabrunsseja. Joensuun tavoitteena onkin luoda Cafe Köketista tila, joka on enemmän kuin kahvila.

- Avokonttori osoitti, että bisneksen teon ohella yrittäjän toiminta voi olla merkityksellistä. Cafe Köketin tavoitteena on olla yhtä kiinnostava paikka helsinkiläisille kuin Avokonttori oli kuukauden ajan yrittäjille, Joensuu toteaa.

Avokonttori oli Helsingin yrittäjien, Elisan, Fennian, Martelan, Intrum Justitian, Fonectan ja YritysHelsingin hanke. Avokonttori sai Uudenmaan liiton maakunnan kehittämisrahaa. Kiitämme kaikkia kävijöitä, fanittajia ja helsinkiläisiä yrittäjiä hankkeen onnistumisesta! Jos haluat antaa projektista palautetta, klikkaa palautekyselyymme tästä.