Aleksanterinkatu 16, 00170 Helsinki
Ilmainen wlan-yhteys

AVOKONTTORI-HANKE

Avokonttori on Senaatintorin kupeessa toimiva läppäriystävällinen kahvila yrittäjille, freelancereille ja ihan tavallisille kahvin ystäville. Maistuvien kahvilatuotteiden lisäksi Avokonttori tarjoaa erinomaiset puitteet työntekoon: ilmainen tulostusmahdollisuus, wlan-yhteys ja maksutta varattavat kokoustilat ovat asiakkaiden vapaassa käytössä. 

Syyskuussa avautuva Avokonttori on uudenlaisille yrittäjille suunnattu kahvila ja työtila, jonka toteuttajina ovat Helsingin Yrittäjät, Elisa, Fennia, Intrum Justitia, Fonecta, Martela ja YritysHelsinki. Työskentelyyn soveltuvassa kahvilassa nähdään kuukauden aikana tapahtumia, jotka tarjoavat konkreettista apua yrittäjille ja yrittäjyydestä haaveileville. Helsinkiläiset yrittäjät työskentelevät yhä enemmän perinteisten työpisteiden ulkopuolella, kuten kahviloissa, kotikonttoreissa ja työhuoneissa. Avokonttori on näille yrittäjille suunnattu palvelukokeilu.

Yksinyrittäjät ja alle viisi henkilöä työllistävät mikroyritykset ovat Suomen nopeiten kasvava yrittäjien joukko. Avokonttorin tavoitteena on nähdä ja kokea millaisia palveluita nämä yrittäjät kaipaavat esimerkiksi työn joustavuuteen, oman elämän hallintaan ja luontevaan verkostoitumiseen liittyen.

Kahvila on paitsi palvelu, myös uudenlaisen yrittäjyyden laboratorio. Tarkoituksena on oppia mitä yrittäjät kaipaavat. Niinpä koko hankkeen keskiössä ovat yrittäjät itse.

Vaikka etätyöskentely puhuttaa toimistotyöläisiä, on freelancereilla ja yksinyrittäjillä tarve yhteiseen tekemiseen ja yhteisiin työtiloihin.

Avokonttorissa nähdään täysin uudenlaisia tapahtumakonsepteja, jotka tarjoavat yrittäjille ja yrittäjyyttä harkitseville konkreettisia palveluita ja käytännön apua. Lisää tapahtumista löydät Ohjelma-sivulta.

 

What is Avokonttori?

Avokonttori (”open office”) is a laptop friendly café for entrepreneurs, freelancers and ordinary people who just love good coffee and great atmosphere. Besides being a normal café, Avokonttori offers great settings for working: printing, negotiation rooms and wireless internet are freely available for the customers.

Avokonttori will celebrate it’s opening event on the 5th of September and will be open for the public on the 6th. The café will be open until 30th of September with various of events happening every week. On Saturdays and Sundays Avokonttori will serve ”Worker’s Brunch”.

Avokonttori is a project run by Helsinki Entrepreneurs, Elisa, Fennia, Intrum Justitia, Fonecta, Martela and EntrepriseHelsinki. The project is partly funded by Uusimaa Regional Council.