Päiväunen paikka: Vakuuttava tapaaminen

28.09.2012 // 22:17

Vakuutuksien ottaminen tulee väistämättä vastaan, kun perustaa firmaa. Kävimme Fenniassa juttelemassa Heli Tolvasen kanssa, joka kertoi millaisia riskejä olisi otettava huomioon ja millaisilla vakuutuksilla niiltä voisi suojautua.

Vakuutuksien hintoja arvioidessa pitäisi tietää monia asioita tulevasta firmastaan. Lakisääteisiä varten pitäisi pohtia esimerkiksi omaa työtuloaan. Kuinka paljon tulen paiskimaan hommia firman eteen? Tämähän on siis eri asia kuin mahdollisesti nostettu palkka. Entä kuinka suuri tila ja montako työntekijää meillä tulee olemaan? Heli oli ihanan ymmärtäväinen, vaikka emme osanneet vielä kovin tarkkaan kuvailla tulevaa yritystämme.

Ravistimme siis hihasta muutamia järkevän oloisia arvioita, joiden perusteella Heli laski meille todennäköisiä vakuutussummia. Lakisääteisistä selviäisi ”halvalla”. Vapaaehtoisista vakuutuksista kallein oli meille uusi tuttavuus. Keskeytymisturva korvaa menetetyn myyntikatteen, jos esimerkiksi tilalle tapahtuisi jotain. Jos vaikkapa vesivahingon vuoksi joutuisimme pistämään Päiväunen paikan kiinni, saisimme kuitenkin vakuutuksen turvin maksettua laskut ja työntekijöiden palkat. Turva jatkuu myös siinä vaiheessa, kun toiminta lähtee taas käyntiin, muttei vielä saavuta normaalia myyntikatetasoa. Mielenkiintoista!

Tapaamisesta saimme paljon tärkeitä numeroita liiketoimintamme talouden tueksi. Parasta tapaamisessa oli omasta mielestäni kuitenkin Heliltä saamamme tuki ja kannustus. Heli neuvoi meitä hyvällä asenteella ja osasi alleviivata ja selittää monimutkaisen oloiset asiat ymmärrettävästi.

Kuten yksityishenkilönkin vakuutuksissa, kilpailutus on ensiarvoisen tärkeää. Hinta ei välttämättä kuitenkaan ole aina ratkaiseva tekijä. Kiitos hyvästä palvelusta Heli!

 

Paula Päivike ja Liisa Tervinen

Kirjoittajat ovat Avokonttorin Mikroyrittäjäkilpailun voittajayrityksestä Päiväunen paikasta
www.paivaunenpaikka.fi